Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nå får flere voksne råd til å trene

Av: Stine Machlar
Publisert 19.09.2013 20:44

Den årelange kampen mot 26-årsregelen er vunnet. Neste år får du støtte til aktivitetshjelpemidler, uansett hvor gammel du er.

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:»Vanlig tabell»;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:»»;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

– Vi har sett at aldergrensen på 26 år har medført at det ikke alltid har vært helt logisk hvem som har fått aktivitetshjelpemidler. Derfor har vi lenge ønsket å kunne gi alle funksjonshemmede et rikere og bedre liv gjennom aktivitet.

LES OGSÅ: KJEMPER FOR RETTEN TIL EN AKTIV FRITID

Det sier statssekretær Cecilie Bjelland i Arbeidsdepartementet.

– Derfor er vi veldig glade for at vi nå kan oppheve 26-årsregelen, legger Bjelland til.

Det er nemlig slik at departementet har besluttet å oppheve aldersgrensen på aktivitetshjelpemidler. Fra 1. juli neste år kan alle funksjonshindrede søke om hjelpemiddel for holde seg i aktivitet.

50 millioner per år

–Vi har ikke satt noen begrensninger på hvem som skal kunne søke om aktivitetshjelpemidler. Tanken er at alle funksjonshemmede som har behov for hjelpemidler for å være aktive, skal kunne søke. Hvordan reglene konkret skal utformes vil vi drøfte med de funksjonshemmedes organisasjoner, sier Bjelland til Handikapnytt.

LES OGSÅ: PÅ TUR I NATUR

Selv om departementet ikke har satt noen begrensning på hvem skal få støtte til fritidshjelpemidler, er det satt av begrenset med midler.

– Fra og med 1.juli neste år er det satt av 25 millioner kroner til bruk på aktivitetshjelpemiddel ut året. Det innebærer 50 millioner kroner på årsbasis, dersom ordningen blir videreført i 2015, sier Cecilie Bjelland.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

INGEN BEGRENSNINGER: Regelverket er ennå ikke ferdig utarbeidet, men statssekretær Cecilie Bjelland i Arbeidsdepartementet legger ikke opp til noen begrensninger i hvem som heretter kan søke om aktivitetshjelpemidler. (Foto: Jan Richard Kjelstrup, Arbeidsdepartementet)

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
JA
X-NONE


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.