Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

4250 underskrifter redder ikke Haraldvangen

Av: Ivar Kvistum
Publisert 15.07.2016 13:57

Haraldvangen kunne overlevd som feriested for funksjonshemmede hvis flere av dem som protesterer mot nedleggelse, faktisk hadde brukt det, påpeker daglig leder Tor Hurlen.

På en uke har et opprop for å bevare Haraldvangen som feriested for funksjonshemmede samlet over 4250 underskrifter.

LES MER HER: SAMLER UNDERSKRIFTER FOR Å BEVARE LEIRTILBUDET PÅ HARALDVANGEN

Engasjementet på Facebook har vært enormt, i form av delinger og kommentarer.

Svært mange har uttrykt sorg og protest mot at det tradisjonsrike og tilrettelagte senteret ved Hurdalsjøen nå blir omgjort til asylmottak.

Må tjene penger

Daglig leder ved Haraldvangen kurs og konferansesenter, Tor Hurlen, er glad for engasjementet i form av underskrifter og kommentarer i sosiale medier.

– Men det er fryktelig synd at det ikke kom til uttrykk litt før. Dersom alle som nå snakker varmt om Haraldvangen, hadde brukt stedet en gang eller to i året, ville det ikke blitt lagt ned, sier Hurlen til Handikapnytt.

Han understreker at Haraldvangen er en privat bedrift som er avhengig av å tjene penger for å klare seg.

Med synkende etterspørsel etter innenlands ferieopphold tilrettelagt for funksjonshemmede ble det stadig vanskeligere å få store nok inntekter.

Det finnes ingen offentlige budsjetter som subsidierer eller redder økonomien.

– Jeg vil benytte anledningen til å oppfordre folk til å bruke de stedene som fortsatt er tilbake, slik at de får inntekter nok til å klare seg, sier han.

Ikke sett grupper opp mot hverandre

Avtalen med Utlendingsdirektoratet, UDI, trådte i kraft fra 6. juni. Det betyr at de første flyktningene allerede er på plass på Haraldvangen.

Parallelt arrangeres det fortsatt sommerleirer for funksjonshemmede et par uker til.

– Også tidligere har vi hatt både flyktninger og andre gjester sammen, og det har vi bare gode erfaringer med, sier Hurlen.

Han beklager at noe av engasjementet i sosiale medier rettes negativt mot at Haraldvangens kal bli asylmottak.

– Det er veldig uheldig at man setter grupper opp mot hverandre på den måten, sier han.

Hurlen utelukker ikke at Haraldvangen en gang i fremtiden kan vende tilbake til en driftsform der det igjen arrangeres aktivitetsferie for funksjonshemmede der.

Overveldet over responsen

Det var privatperson og rullestolbruker Morten Lüthcke fra Oslo, bosatt i Hole på Ringerike, som tok initiativ til den digitale underskriftskampanjen med tittelen «La oss funksjonshemmede beholde Haraldvangen».

Han sier han er overveldet over responsen.

– Det overgår mine villeste fantasier. Dette beviser hvor mye Haraldvangen betyr for mange, sier han.

Lüthcke vil se an de kommende dagene hvor mange underskrifter som kommer inn og hvordan de kan presenteres. De er uansett en dokumentasjon som viser hva folk synes om nedleggelsen, mener han.

LES OGSÅ: – RØDE KORS HAR PLASS TIL ALLE SOM VIL SAVNE HARALDVANGEN


VANNSPORT: Vannski på Hurdalsjøen har vært en populær aktivitet på Haraldvangen. Bildet viser Audun Bakke fra Oslo som prøver seg under en NHFU-leir for noen år siden. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.