Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kanskje blir det sommerleir likevel

Av: Stine Slettås Machlar
Publisert 19.09.2016 13:40

Eierne av Haraldvangen mister avtalen med staten om å drive asylmottak. Dermed kan det kanskje bli flere sommerleirer for funksjonshemmede likevel.

I sommer skrev Handikapnytt flere saker om at det var slutt på det tilrettelagte ferietilbudet for funksjonshemmede på Haraldvangen i Akershus. Grunnen var sviktende økonomi.

I stedet skulle det tradisjonsrike leirstedet ved bredden av Hurdalsjøen gjøres om til asylmottak. Eierne hadde inngått en avtale om dette med Utlendingsdirektoratet (UDI)

LES FLERE SAKER OM NEDLEGGELSEN AV LEIRTILBUDET PÅ HARALDVANGEN HER:

SLUTT FOR HARALDVANGEN

SAMLER UNDERSKRIFTER FOR Å REDDE LEIRTILBUDET PÅ HARALDVANGEN

– RØDE KORS HAR PLASS TIL ALLE SOM VIL SAVNE HARALDVANGEN

4200 UNDERSKRIFTER REDDER IKKE HARALDVANGEN

Lagt ned av økonomiske årsaker

Dette skapte stort engasjement hos mange av Handikapsnytts lesere, og det ble blant annet startet en underskriftskampanje for å redde tilbudet.

Den gangen sa daglig leder Tor Hurlen at alt handlet om inntekter og at driften måtte gå rundt.

– Jeg vil benytte anledningen til å oppfordre folk til å bruke de stedene som fortsatt er tilbake, slik at de får inntekter nok til å klare seg, sa han til Handikapnytt.

For få asylsøkere

Rett etter årets sommerleirer var avsluttet i juli, flyttet asylsøkerne inn. Men i sluttet av august kom oppsigelsen fra UDI. Grunnen var at for få mennesker har søkt asyl i Norge til å fylle plassene.

– Vi hadde inngått en tre års kontrakt om asylmottak med UDI, så dette kom brått på oss alle, sier Tor Hurlen.

Utelukker ikke leirdrift

Oppsigelsestiden i avtalen med UDI varer ut året. Frem til da vil stedet drives som asylmottak. Hva som vil skje fra nyttår, av er usikkert.

– Fordi dette kom så brått på har vi ikke rukket å ta stilling til hva som vil skje videre, men vi utelukker ikke muligheten for at vi vil starte med aktivitetsleirer fra neste sommer av igjen, sier Tor Hurlen til Handikapnytt.

Selv ikke da Handikapnytt snakket med Hurlen i juli utelukket han at det kunne bli aktivitetsleirer på Haraldvangen i fremtiden, men at det kunne bli så fort hadde ingen forestilt seg.


BRÅ SLUTT: Daglig leder Tor Hurlen ved Haraldvangen må konstatere at asylmottaksdriften på Haraldvangen blir kortvarig. (Arkivfoto)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.