Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Viderefører bostøtte-skjerming

Av: Ivar Kvistum
Publisert 06.10.2016 20:39

Regjeringen innser at beregningene av uføretrygdens konsekvenser var for optimistiske, og foreslår å videreføre midlertidig skjerming i bostøtten også 2017.

Da den nye uføretrygden ble innført i 2015, rammet det en del mottakere av den statlige bostøtteordningen gjennom Husbanken.

Årsaken er kort fortalt at den nye uføretrygden gir den enkelte – formelt – en høyere bruttoinntekt enn tidligere, samtidig som man betaler mer i skatt.

En midlertidig skjerming innenfor bostøtten løper ut dette året. Regjeringen legger opp til å videreføre kompensasjonen for uførereformen i bostøtten også i 2017.

LES FLERE SAKER OM STATSBUDSJETTET 2017:

MER TIL TOLKEHJELP OG FUNKSJONSASSISTANSE

DRAHJELP TIL FORELDRE MED ALVORLIG SYKE BARN

Kompenasjonsordningen omfatter uføre som mottok bostøtte før 1. januar 2015. Den vil med andre ord ikke hjelpe personer som skal inn i ordningen eller som har kommet inn senere.

I budsjettdokumentene erkjenner regjeringen at tidligere beregninger av uførereformens konsekvenser ikke stemmer. Fasit vil foreligge når ligningen for 2015 foreligger.

Skattedirektoratet anslo at de fleste uføre ville få økt eller om lag uendret inntekt etter skatt som følge av reformen.

Men: «Faktisk utvikling i inntekt og formue mv. kan vise seg å bli annerledes enn det som da ble lagt til grunn», heter det i regjeringens budsjettframlegg.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.