Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nav vil gjennomgå batteri-tekst

Av: Ivar Kvistum
Publisert 21.11.2016 10:50

Nav understreker sterkt at det sikre rådet til alle som bruker elektriske rullestoler, er å følge bruksanvisningen. Teksten om lading i Navs opplæringsmateriell skal gjennomgås på nytt.

Torsdag 17. november, 2016 skrev Handikapnytt at Navs opplæringsmateriell om elektriske rullestoler inneholder formuleringer om at stolene skal bestandig skal stå til lading når de ikke er i bruk.

LES SAKEN: NAV GIR RÅD SOM KAN ØKE BRANNFAREN

LES OGSÅ: – NYE RULLESTOL-LADERE ER SIKRE

Materiellet henvender seg til helsepersonell i kommunene som skal formidle hjelpemidler til brukerne og gi opplæring i sikker bruk.

Forsker Magnus Thomassen ved Sintef påpeker at konstant lading av batterier gir økt brannfare. Konstant lading blir heller ikke anbefalt i bruksanvisningene til flere av de vanligste el-rullestolene i Norge.

Øker ikke brannfaren

Seniorrådgiver Nanette Dahl i Nav Hjelpemidler og tilrettelegging reagerer på Handikapnytts framstilling av saken og mener det ikke er grunnlag for å hevde at Nav gir råd som øker brannfaren.

Dahl understreker at Navs utvetydige råd til alle brukere av elektriske rullestoler er at den skal lades i tråd produktets bruksanvisning.

Presiserer at bruksanvisning skal følges

Teksten i opplæringsmateriellet om at stolene alltid skal stå til lading, vil Nav se nærmere på.

– Vi ser at teksten slik den nå står, ikke er god nok på dette området. Det skal altså ikke lenger være tvil om at det er leverandørens bruksanvisning som skal følges, skriver Nanette Dahl i en e-post til Handikapnytt.

Opplæring til trygghet

Hun understreker at Nav er opptatt av sikkerheten til de som får hjelpemidler. Det er viktig at de får opplæring slik at de kan være trygge på hvordan de skal håndtere den elektriske rullestolen, inkludert hvordan batteriene skal lades.

– Den beste måten å sikre det på er å følge bruksanvisningen. Vi vil derfor presisere dette ytterligere i kurset vi tilbyr de som skal gi brukerne opplæring i bruken av elektriske rullestoler, skriver Dahl.

Hun påpeker at de aktuelle punktene i opplæringsmateriellet inngår i en større sammenheng, i et mer omfattende kursopplegg rettet mot helsepersonell i kommunene som skal kunne ta ansvar for formidling av hjelpemidler til den enkelte bruker.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.