Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Familiebedrift satser på tilgjengelig fjellferie

Av: Ivar Kvistum
Publisert 03.02.2017 09:38

Haglebu Fjellstue utvikler fjellferietilbud for gjester med nedsatt funksjonsevne.

De ser marked og muligheter i personer med nedsatt funksjonsevne, søskenparet Mona og Morten Olsen som sammen driver tradisjonsrike Haglebu Fjellstue i Buskerud-kommunen Sigdal. Foreldrene deres drev stedet før dem.

To av stedets ti hytter og leiligheter er nå utstyrt for full tilgjengelighet for rullestolbrukere, også med personløfter. Planen er å oppgradere flere.

LES OGSÅ: VIL INSPIRERE REISELYSTEN

Ut i terrenget

Og på aktivitetssiden legges det til rette for at alle skal kunne få oppleve fjellet, både sommer og vinteren. Siste tilskudd er en beltedrevet rullestol, som kunne anskaffes takket være en privat gave. Fra før disponerer stedet en terrenggående rullestol.

Har du fått med deg siste utvikling i dramaet om det tilrettelagte ferietilbudet på Haraldvangen? Les denne: KANSKJE BLIR DET SOMMERLEIR LIKEVEL

Det tilbys også kjøring med snøskuter ut i terrenget. I vinter har Haglebu dessuten et samarbeid med Sitski Norway, slik at flere skal få muligheten til å prøve seg med ski under baken.

– Haglebu er ikke et rehabiliteringstilbud, slik som for eksempel Beitostølen Helsesportsenter, men et rent feriested. Vi profilerer oss på å kunne ta imot alle, enten de har en funksjonsnedsettelse eller ikke, sier Mona Olsen til Handikapnytt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


VIL VÆRE TILGJENGELIG: Mona Olsen (bak bardisken) ønsker å legge Haglebu til rette for gjester med nedsatt funksjonsevne. (Foto: Privat)

Bygge stein på stein

– Fortsatt må vi innrømme at tilgjengeligheten ikke er hundre prosent overalt, men vi bygger stein på stein for stadig å bli bedre, legger hun til.

Haglebu Fjellstue samarbeider med Håptimiststiftelsen om tilrettelagt fjellferie. Stiftelsens grunnlegger og frontfigur, Marie Hav Lundkvist, kunne du lese om i Handikapnytt 03/16.

DERFOR KJØRER THOMAS SITSKI: – MORSOMMERE Å SITTE ENN Å STÅ


TILGJENGELIG: Rampa opp til inngangen på Haglebu Fjellstue. (Foto: Privat)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.