Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Handikapforbundet har skapt et universelt utstillingsvindu

Av: Ivar Kvistum Foto: Ivar Kvistum
Publisert 02.03.2017 22:17

VIDEO: Norges Handikapforbunds nye kontorlokaler skal fungere som et utstillingsvindu for universell utforming. Bli med på en video-omvisning.

Torsdag 2. mars ble Handikapforbundets nye lokaler offisielt åpnet, med mer enn 80 gjester til stede.

Markeringen var ikke bare ment som en hyggelig innvielse av nye kontorer. Det var like mye et signal om et av forbundets viktigste kjernesaker: universell utforming og et samfunn for alle.

– Her har vi ikke bare valgt å oppfylle alle krav til universell utforming, vi har valgt å overoppfylle dem, sa generalsekretær Arnstein Grendahl da han ønsket velkommen.

Politiske stikk

Siden dette er Norges Handikapforbund, var det bare naturlig at åpningen bød på flere politiske stikk, ikke minst til den sittende regjeringen og dens planlagte svekkelse av kravene til tilgjengelighet i nye byggeforskrifter.

Seniorrådgiver Guri Henriksen har vært sentral i byggeprosjektet. Hun påpekte at løsningene beviser at universell utforming ikke fordyrer, slik byggebransjen ofte hevder.

– Snusirklene er ikke lagd av diamanter, slo hun fast.

Stor arkitektonisk frihet

Lokalene er tegnet og utformet av interiørarkitekt Elin Vang Kristiansen i selskapet Universell Utforming AS. Dette er et rådgivningsselskap som NHF selv er medeier av.

Hun var full av lovord om samarbeidet med NHF-administrasjonen.

– Det er helt utrolig. Når jeg har kommet med nye ideer, har de bare sagt: Ja, bare gjør det! Det er ikke så ofte man opplever sånne ting, så det har vært helt unikt, sa interiørarkitekten blant annet.

Trinn- og heisfritt

Handikapforbundet har hatt sitt hovedkontor på Galleri Oslo helt siden 1980-tallet. Nå er lokalene i fjerde etasje solgt, og administrasjonen har flyttet til leide lokaler på «gateplan».

En stor fordel er at det nå er trinn- og heisfri atkomst. Det betyr at lokalene kan brukes mer aktivt av forbundets medlemmer og tillitsvalgte også på kveldstid.

– Dette er ikke bare en arbeidsplass for de ansatte. Dette er deres lokaler, sa generalsekretær Arnstein Grendahl henvendt til NHF-medlemmene.

Se også denne videoreportasjen: SUNNAAS STILLER UT HANDIKAPNYTTS PARALYMPICS-BILDER


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.