Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.
Lær å lage mat med én hånd
For mange funksjonshemmede kan matlaging være en utfordring. Nå skal Landsforeningen for Slagrammede i Agder arrangere kokkekurs med «The Rolling Chef».
Det er «The Rolling Chef», Tom Atle Steffensen som skal holde kurset på Tangen videregående skole i Kristiansand torsdag 25. oktober.
Han er faglært kokk med lang erfaring som kjøkkensjef, og dessuten rullestolbruker. Steffensen er styremedlem i Kokkenes Mesterlaug på Sørlandet og ivrer for faget også på den internasjonale arenaen.
Les mer om «The Rolling Chef» her: VIL SKAPE ET VERDENSMESTERSKAP FOR FUNKSJONSHEMMEDE KOKKER
Vanskelig å lage mat
Kurset i Kristiansand er et samarbeid mellom Landsforeningen for Slagrammede (LFS) i Agder, Kokkenes Mesterlaug på Sørlandet og Tangen videregående skole.
– Veldig mange slagrammede opplever at det er vanskelig å lage mat. Og mange bor kanskje alene også. Dermed blir det til at man spiser lettvint og usunt, noe som bidrar til dårlig helse, sier Freddy Ulvseth, leder i LFS Agder.
Han håper kurset kan inspirere både til matglede og større selvtillit på kjøkkenet.
Dette gjelder ikke bare slagrammede.
– Nei, mange andre funksjonshemmede kan også ha nytte av et slikt kurs. Derfor går vi ut med innbydelse til andre dersom vi ikke skulle fylle alle plassene.
Real hverdagsmat
Hensikten med kurset er ikke å lære «fine dining». Fokuset ligger tvert imot på sunn og real hverdagsmat. Deltakerne skal lære enkle teknikker ikke minst for å kunne lage mat med bare én hånd og få tips om nyttig utstyr.
– Det handler om å lage sunn og god mat på en enkel måte, gjerne med utgangspunkt i halvfabrikata, sier Ulvseth.
Han ser gjerne at andre lar seg inspirere av ideen og arrangerer noe liknende, for behovet er i høyeste grad til stede.
Er du interessert i å delta på kurset, kan du kontakte Freddy Ulvseth på telefon 976 36 169.
LFS Agder har fått støtte fra Extrastiftelsen til å arrangere kurset.